Veterinär besök..

Vardag  /  0  Kommentarer
 

Hon stoppade verkligen massor med mat i sina kindpåsar häromdagen, hur söt som helst. Dessutom var vi hos veterinären häromdagen, eftersom hon har fått en otroligt stor knöl i magen, vilket jag var säker på att det var en elakartad tumör. Och det tyckte även veterinären att det kändes som. Hon gick även in på att det var en invändig tumör som växer inne i henne och sitter möjligtviss i mjälten. 

Men det märks även på henne att hon blivit slöare, lugnare och tappat sin aptit en aning. Och även en stor vikt ökning på sistone, vilket inte är normalt för en frisk hamster. 

När det kommer till tumörer så finns det oftast inte så mycket att göra. Det går att operara bort i vissa fall men risken är att det spridit sig är ganska stor. Och då kanske avlivning ändå är den enda utvägen... 


Innan du skaffar en hamster #2

Innan du skaffar en hamster  /  0  Kommentarer
 
Dvärghamster

Dvärghamster är inte så lämpade för små barn, eftersom de är snabba. Det finns fyra olika arter inom dvärghamstrar: Vintervit, Campbell, Roborovski och kinesiskdvärghamster. Alla arter är nattdjur och lever oftast 2-3 år. Bortsett från

kinesisk som är både dag och natt djur förutom på vinterhalvåret. Dvärghamstrar ska leva två och två, men de kan börja bråka och ge varandra allvarliga sjukdomar. Enda arten inom dvärghamstrar som ska bo själv är kinesisk dvärghamster. Dvärghamstrar har lätt att få sjukdomen diabetes. 


Outside with Fluffe

foto - hamstrar  /  1  Kommentarer