1 1/2 år!

Vardag  /  1  Kommentarer

Igår blev denna filuren 1 1/2 år! Tänk att Fluffe redan är så gammal men ändå så himla pigg, social och nyfiken! Igår bjöds det på omelett med lite blandade grönsaker, lite extra gottit när man blir 1 1/2 år. :) 

Vad är ett bra hjul? #2

Information  /  1  Kommentarer
         


Vad är en bra storlek på ett hjul till dvärghamster repsktive guldhamster? Storleken på en guldhamster och en dvärghamster skiljer sig åt, därför behöver det olika storlekar till saker och ting. Hjulet är en viktig del av det. Med fel storlek på hjulet, kröker hamstern sin rygg. Det kan ge hamstern ryggskador. 

Det sägs att en guldhamster ska ett hjul storlek på minst 20 cm i diamenter. Till dvärghamster ska man ha ett hjul på minst 18 cm i diamenter. 

Till mina hamstrar använder jag mig av plast hjulet på bilden ovanför, 28 cm i diamentern till guldhamstrarna och 20 cm till dvärghamstrarna. Tidigare använde jag mig av hjulet till höger, men det gav sår på tassarna på en av mina hamstrar, eftersom det var lite vasst på hjulet. Men det hjulet funkar att använda. 

Tänk på att inte använda hjulet till höger om du har flera hamstrar tillsammans, eftersom det kan klämma varandra! 

Enjoy 

Innan du skaffar en hamster #1

fakta  /  4  Kommentarer

Guldhamster
Arten är relativt lugn och lätthanterad, humöret på en guldhamster kan varierar 
från individ till individ som med människor. En guldhamster är inget flockdjur, de ska leva själva. När det uppstår en konflikt mellan två guldhamstrar kan det slåss till döds. Enda gången de får träffas är under parning. Det brukar sägas ”en guldhamster, en bur”. En guldhamster blir ungefär 2-3 år gammal. Storleksmässigt skiljer sig honor och hanar, honor blir något större än hanarna. 

Guldhamster finns i många olika färger, till exempel normalfärgad, gul, creme eller silersvart. Det finns olika sorters mönster så kallade teckningar som till exempel bandad, det innebär att hamstern har ett vitt band runt kroppen vid magen och ryggen, ibland kan bandet vara brutet. Då går inte det vita bandet helt runt hamstern. Det finns umborous, det innebär att hamstern har ett mörkt lager ovan grundfärgen. Som med hundar och andra djur finns det även korthåriga och långhåriga hamstrar. Det finns något som kallas för satin och rex. Satin är när hamster är lite glansigare i pälsen, detta uppkommer ofta i kullar. Rex är när hamstern är lite krullig både på pälsen och morrhåren, detta är inget vanligt men uppkommer ibland i kullar.